Ett naturligt hemma-apotek!

IMG_2274.jpg
 
 

I flera år har jag känt mig dragen till att leva renare och mer naturligt, men det var först när jag hittade dessa oljor som vårt hemma-apotek verkligen förändrades på riktigt. Detta är mitt sätt att jobba med oljor, som jag och min familj har fått otroligt bra resultat av*.

Peppermint är fantastiskt mot huvudvärk och de enda vi använder hemma. Applicera 1 droppe över tinningarna/eller där huvudvärken sitter (se bara till att inte få oljan i ögonen, om det ändå skulle hända, ta olivolja eller kokosolja i ögonen, eteriska oljor reagerar inte med vatten).

DigestZen är en blandning med ayurvediska örter som hjälper till mot alla typer av magbesvär. Jag brukar sippa på 2 droppar Digest Zen ustpädda i en stor flaska vatten varje dag. Och när jag ätit en större eller mer svårsmällt måltid tycker jag om att applicera Digest Zen utspädd över min mage. Den är också underbar att använda under långa flygningar för att undvika svullnad och matsmältningsbesvär.

OnGuard är min nummer ett immun-boost olja. Det luktar underbart av kanel, kryddnejlika, rosmarin och apelsin. Min barn använder alltid rullflaskan med On Guard under fötterna innan de går till förskolan och vi diffusar OnGuard varje dag när barnen kommer hem från förskolan under höst och vintermånaderna.

Stress och oroliga känslor behandlar jag med DoTERRA Peace touch. Jag applicerar en droppe i min hand och andas in djupt. Jag älskar också att rita ett hjärta över mitt hjärta med rullblandningen.

När det kommer till sömnproblem rekommenderar jag starkt Lavendel och Vetiver (naturens sömnpiller). Jag kan inte föreställa mig en natt utan dessa två.

Oregano är naturens egna antibiotika och den oljan som jag använder när förkylningen ändå slagit till och OnGuard inte räcker. Jag använder den utspädd under mina fötter samt att jag gurglar 1 droppe ihop med vatten (Obs! detta är superstarkt, man kan bränna bort vårtor med Oregano, jag rekommenderar att du använder den i en kapsyl och enbart i 7 dagar i rad).

En droppe Peppermint i ett glas vatten hjälper även matsmältningen och om man känner sig svullen.

En droppe Lavendel ihop med olivolja varje dag hjälper vid säsongsallergier.

Clary calm är fantastiskt vid mensvärk och PMS.

Tea tree/Melaleuca är perfekt som sårrengöring och Lavendel är lugnande och läkande för din hud, addera på småsår, insektsbett, dermatit och finnar.

Frankincense främjar ett hälsosamt inflammatoriskt tillstånd i kroppen samt främjar cellhälsa (hälsosam celltillväxt) - jag tar en droppe under tungan varje dag.

Om man är täppt är det fantastiskt att använda Breathe/ Air i diffusern samt applicera en droppe utspädd i en bärarolja över bröstet.

Vid muskelvärk, träningsvärk och stelhet hjälper Deep Blue oss.

Listan kan göras oändligt lång, detta är bara ett litet smakprov. Om du är intresserad och skulle vilja mer om hur eteriska oljor kan hjälpa dig får du gärna höra av dig!
 
* Jag är ingen läkare, så detta får inte tolkas som ett läkarutlåtande.